NAM in Assen

Activiteiten van NAM in Assen

In mei is het precies 50 jaar geleden dat de NAM zich in Assen settelde. En een dergelijk jubileum is een goede aanleiding om daar eens op een bijzondere manier bij stil te staan.

Begin mei was het 50 jaar geleden dat de NAM naar de stad Assen verhuisde en haar intrek nam in een pand aan de Schepersmaat. Anno 2018 werken we een pand ‘verderop’ met circa 1500 mensen nog steeds aan de energievoorziening van Nederland, in de vorm van olie en gas. En, inmiddels werken we ook hard aan de energietransitie van de 21e eeuw.


Geschiedenis

De NAM is sinds 1947 actief met de opsporing en winning van aardolie en aardgas. In de beginjaren was de NAM gevestigd in Oldenzaal; dichtbij het eerste olieveld in Schoonebeek en dichtbij de eerste gasvelden in Zuid-Drenthe en Overijssel. In 1968 vond de grote verhuizing naar Assen plaats: dichterbij het grootste gasveld in Europa en dichterbij gasvelden die zelfs onder Assen zelf bleken te liggen, maar nog steeds in de Drentse bakermat!


Samen

In die 50 jaar dat we vanuit Assen voor de dagelijkse gasproductie zorgdragen, hebben we talloze goede relaties opgebouwd met uiteenlopende bedrijven die met NAM werken; van ingenieursbureaus tot transporteurs tot veiligheidsadviesbureaus, tot grondwerkbedrijven, bakkers, slagers en groenteboeren. Rondom NAM is een heel netwerk aan economische Drentse bedrijvigheid.


Steek Energie in de Buurt Assen

Gedurende die 70 jaar van ons bestaan, hebben we altijd in goed overleg met de inwoners van Assen en omgeving ons werk kunnen uitvoeren. Daarom is het dit jaar tijd voor een bijzonder gebaar terug voor de inwoners van Assen: op 1 juni 2018 start de campagne Steek Energie in de Buurt Assen. We hebben wat gehaald: we brengen graag wat terug!