Afgeronde Edities
hardenberg

Feestelijke prijsuitreiking NAM’s Steek Energie in de Buurt Hardenberg

Meer dan twintig aanvragen ontving NAM tijdens de campagne Steek Energie in de Buurt in Hardenberg. De campagne was een manier voor buurtverenigingen en stichtingen om een financiële NAM-bijdrage te ontvangen voor projecten die het leven in kleine kernen in Hardenberg nog leuker en plezieriger maken. Na een nauwkeurige selectie door een jury werden er maar liefst veertien projecten gekozen. De winnaars kregen hun officiële prijs tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdagavond 30 november 2017 in Hardenberg uitgereikt.

De winnaars van Steek energie in de buurt, editie Hardenberg

De NAM heeft veel locaties in Hardenberg en een lange geschiedenis. De ingezonden projecten sloten voor een heel groot deel aan bij onze doelen leefbaarheid en duurzaamheid. Daarom zijn er deze keer meer prijswinnaars dan gebruikelijk gekozen. We zijn bovendien een energiebedrijf en houden van projecten waarin ofwel veel energie door vrijwilligers wordt gestoken ofwel veel duurzame energie vrijkomt. De volgende projecten voldoen daar zeker aan.


De winnaars van Steek Energie in de Buurt, editie Hardenberg zijn:


Wat en waar? Aangevraagd door
Schoolplein Lutten CBS de Fontein
Uitbreiding Ons gebouw Ebbenbroek Ons Gebouw Ebbenbroek
Hospice Hardenberg Hospice Groep Vecht Zathe
Kerstwandeling Heemse Kerstwandeling Heemse
Nieuw speeltoestel Schip Lutten Speeltuin Flierefluiters
Inrichting ontmoetingsruimte/terras De Krim Stichting Vrienden van Zwembad Onder Ons De Krim
Wandelpad Bruchterveld en Ebbenbroek Plaatselijk Belang Bruchterveld/Ebbenbroel
Zonnepanelen op de kantine De Krim Stichting voor ijsvermaak Ons Genoegen
Ledenwerfactie zonnepanelen Hardenberg Vechtstroom Energie Cooperatie Hardenberg i.o.
Schoon C’veen en Collendoornerveen in Beeld Buurtvereniging Collendoornerveen
Nieuwjaars BBQ Lutten Stichting dorpshuis Lutten
Uitdagend schoolplein op het AZC Hardenberg OBS de Opstap Hardenberg
Beweegtuin Lutten plaatselijk belang Lutten
AED Holtheme Buurtvereniging HHM


Activiteiten van NAM in Hardenberg

Al bijna 70 jaar is NAM actief in de gemeente Hardenberg. En daarom is het hoog tijd om daar eens op een bijzondere manier bij stil te staan.

Het eerste gasveld van Nederland is namelijk gevonden in Zuid-Drenthe, en bleek helemaal door te lopen tot Hardenberg. Uit dat gasveld wordt vandaag de dag nog steeds gas gehaald. Dat bleek overigens niet het enige gasveld in de buurt. Er werden nog vier andere kleine gasvelden gevonden. Gedurende die 70 jaar van ons bestaan, hebben we altijd in goed overleg met de inwoners van Hardenberg ons werk kunnen uitvoeren. En dat werk behelst veel verschillende componenten van onze activiteiten: gaswinning, waterinjectieleidingen, hydraulische stimulatie en veel locaties naast of in de buurt van woningen. Daarom is het dit jaar tijd voor een bijzonder gebaar terug voor de inwoners van Hardenberg: op 25 september start de campagne Steek Energie in de Buurt Hardenberg. We hebben wat gehaald: we brengen graag wat terug!